SomEtHiNg spEciaL foR aLL!!!

My LifE is tHe ArT of thE dRaWiNg wiThOuT aN eRasEr...

eVerYonE WanT's tO bE hApPy...NobOdy wAnT's tO bE pAiN...bUt, yOu jUst cAn'T hAvE a RaiNbOw wItHouT aNy rAiN...

Thursday, October 11, 2012

Nafi Bercinta Dengan Elfira Loy, Randy Pangalila Dedah Nama Kekasih


 


Pelakon popular dari Indonesia, Randy Pangalila mengakui hatinya kini telah dimiliki dan sudah mempunyai kekasih sejak dua tahun yang lalu. Penjelasan jejaka berusia 22 tahun ini sekaligus menepis gosip cinta antara beliau dengan pasangan heroinnya dalam telefilem, ‘Mimpi Sampai Ke Bintang’, Elfira Loy yang cukup hangat diperkatakan sejak kebelakangan ini.

“Saya sudah ada kekasih di Indonesia. Kami sudah berpacaran sejak dua tahun lepas dan teman wanita saya juga merupakan orang yang turut terlibat dalam industri hiburan. Cukup saya katakan, dia adalah salah seorang pelakon sinetron, ‘Nada Cinta’,” jelas Randy ketika ditemui pada majlis sidang media drama ‘Dalam Hati Ada Taman’, di Flora Café, Amp Walk, petang semalam.

Ditanya siapakah kekasih hatinya itu, Randy yang pada mulanya agak keberatan untuk memberitahu akhirnya berkongsi, “Namanya Michella Putri dan berumur 19 tahun. Sudah sebulan kami tidak berjumpa kerana masing-masing sibuk dengan jadual lakonan. Tidak dinafikan saya rindu sama dia namun kami sama-sama mengerti dengan kesibukan ini dan hanya berhubung melalui Skype.”

Diusik sama ada beliau mempunyai perancangan untuk ke fasa seterusnya dengan kekasihnya itu, Randy sambil tersenyum memberitahu, “Kami memang serius dalam hubungan ini namun untuk ke tahap seterusnya, kami serahkan segalanya pada Tuhan. Saya sendiri sasar dalam tiga tahun lagi untuk berkahwin.”

Ada iras Elfira Loy tak??...;)
        


Alang-alang bertemu dengan aktor kelahiran Surabaya ini, sempat bertanyakan kepada beliau mengenai isu kedatangannya ke Malaysia yang tidak disenangi oleh segelintir pihak di mana Presiden Seniman, Zed Zaidi pernah mempertikaikan mengenai penglibatan beliau dalam industri seni negara ini sama ada menggunakan permit kerja yang sah atau tidak.

Menjawab mengenai isu ini, Randy memberitahu, “Bagi saya ini cuma masalah komunikasi dan kalau boleh saya tak mahu memperbesarkan hal ini. Apa yang boleh saya katakan, sebelum datang ke Malaysia, benda yang saya cukup titikberatkan sudah tentulah permit kerana saya sendiri tidak mahu bekerja secara tidak sah di sini. Pihak produksi sendiri telah memastikan penyediaan permit diuruskan dengan betul sebelum saya berlakon di sini.”

Berkongsi mengenai kerjaya lakonannya di sini, Randy yang sudah empat kali mengunjungi Malaysia memberitahu, “Sebagai pelakon, saya dapat kepuasan apabila berlakon dengan produksi Malaysia kerana waktu penggambarannya tidak lama dan saya suka seperti ini. Tidak seperti di Indonesia di mana saya sendiri pernah berlakon selama empat tahun untuk sinetron 1000 episod, ‘Cinta Fitri’.

“Tapi, jika fikir soal bayaran, sudah tentu di Indonesia namun jika mencari kepuasan, saya lebih puas berlakon di Malaysia,” ujar Randy yang kini sedang sibuk dengan penggambaran sinetron, ‘Raja dan Aku’ di Indonesia.

Dalam perkembangan lain, Randy bakal muncul dalam drama terbaru Michael Ang, ‘Dalam Hati Ada Taman’ yang bakal disiarkan setiap hari Isnin, jam 9.30 malam mulai 29 Oktober 2012 di Astro Ria. Randy juga masih mempunyai dua lagi kontrak filem dengan produksi Michael di mana salah satunya ialah ‘KL Meroyan’ yang akan menggandingkannya dengan aktres, Erra Fazira.

No comments: